Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nalewka z głogu

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

spirytus 4 szkl,
cukier 50 dkg
Goździki całe Prymat 6 sztuk
cynamon 1/2 kawalka
skórka z cytryny 1 sztuka
woda 4 szkl,
głóg 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Nalewka z głogu

Owoce wsypać do słoja, spirytus wymieszać ze szklanką wody, zalać głóg, szczelnie nakryć i odstawić na 2 tygodnie, codziennie potrząsając gąsiorkiem. Zagotować resztę wody z przyprawami, dodać cukier, gotować kilka minut, zdjąć pianę. Zlać alkohol z owoców, wlać do syropu, mieszając. Wlać do słoja, zamknąć, odstawić na 3 dni, przefiltrować, rozlać do butelek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

monisia8585 10.10.2012 14:49
po pierwszych przymrozkach zeby nie były borzkie
SmacznaPyza 09.10.2012 19:36
kiedy najlepiej zbierać owoce głogu?
Anna169Hosz 09.10.2012 14:39
Marzy mi się taka nalewka:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak