Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajecznica ze szczypiorkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 2 szt
szczypiorek 2 łyzki
masło 1 łyżeczka
smietana 18% 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Jajecznica ze szczypiorkiem

Do miseczki wbij jajka, posiekany szczypiorek, sól, pieprz i całość roztrzep widelcem. Rozgrzej patelnie z masłem. Gdy masło się rozpuści i pianka opadnie, wlej mieszankę jajeczną. Smaż na małym ogniu i mieszaj powoli drewnianą łyżką . Dodaj śmietanę cały czas mieszając. Jajecznica nie powinna być całkowicie ścięta. Najlepiej smakuje mając kremową, lekko płynną konsystencję.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak