Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczakiem w sosie śmietanowo-pieczarkowym na penne

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 1 szt
pieczarki 1 garść
cebula 1 szt
ząbki czosnku 2 szt
śmietanka kremowa 200 ml
makaron penne 300 g
natka pietruszki 1 garść
sól do smaku
pieprz do smaku
oliwa do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczakiem w sosie śmietanowo-pieczarkowym na penne

Makaron gotujemy wg opakowania. Na oliwie podsmażamy przeciśnięty czosnek i posiekaną cebulę. Dodajemy pokrojone pieczarki i dusimy do miękkości. Kurczaka myjemy, osuszamy i kroimy na mniejsze kawałki. Przyprawiamy go solą i pieprzem. Podsmażamy na oliwie i dodajemy do pieczarek wraz z natką pietruszki. Na lekkim ogniu dodajemy kubek śmietanki i chwilkę gotujemy by płyn się zredukował. Doprawiamy jeśli potrzeba. Sos podajemy na makaronie, można posypać startym serem. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

AURELKA 31.08.2013 08:24
super przepis
Aneta41 26.11.2012 17:42
bardzo lubię:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak