Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz wieprzowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka bez kości 50 dkg
szynka bez kości 30 dkg
sól 1/2 łyzeczki
olej 4 łyzka
cebula 1 sztuka
woda do podlewania mięsa
mąka 4 łyzki
pieprz 4 zairna
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyzka

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz wieprzowy

Kroki postępowania

1
Kroimy mięso na średnia kostkę. Doprawiamy i smażymy na oleju. Aż się zarumieni.
Krok 1 - Gulasz wieprzowy foto
2
Następnie dodajemy cebulę, dopiero jak mięso się zarumieni.
Krok 2 - Gulasz wieprzowy foto
3
Podlewamy mięso wodą. W zależności od tego ile chcemy mieć sosu.
Krok 3 - Gulasz wieprzowy foto
4
Zaciągamy sos wodą i mąką.
Krok 4 - Gulasz wieprzowy foto
5
i podajemy opcjonalnie z kluskami lub ziemniakami.
Krok 5 - Gulasz wieprzowy foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak