Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka rzodkiewkowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rzodkiewka 1 pęczek
cukier 1 łyżecz.
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
ocet winny 1/2 łyżecz.
śmietana 18-procentowa 3 łyż.
cebula 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka rzodkiewkowa

Rzodkiewki myję, obieram z liści i ścieram na tarce na dużych oczkach. Cebulkę obieram, drobno siekam. W miseczce mieszam śmietanę, sól, pieprz, cukier i ocet winny. Sos dokładnie łączę ze startą rzodkiewką i cebulką. W razie czego doprawiam jeszcze do smaku przyprawami. Podaję do obiadu jako dodatek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Przepisy Joanny 26.02.2014 17:51
smaczna, robię bardzo podobnie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak