Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z pieczarkami grillowanymi

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sałata lodowa 1 szt.
pieczarki 250 g
oliwa 3 łyż.
ocet balsamiczny 1 łyż.
miód 1 łyżecz.
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1 szczypta
pieprz 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z pieczarkami grillowanymi

Kroki postępowania

1
Pieczarki oczyszczam, myję, siekam w niezbyt cienkie plasterki.
Krok 1 - Sałatka z pieczarkami grillowanymi foto
2
Na patelni grillowej rozgrzewam oliwę, umieszczam na niej pokrojone grzyby i smażę około 15 minut. Doprawiam do smaku solą i pieprzem. Grzyby smażę dotąd, aż będą dobrze wysmażone. Pieczarki wyjmuję łyżką cedzakową, pozostawiam do wystygnięcia. Patelnię zdejmuję z ognia i robię na niej sos. Wlewam na patelnię łyżkę wody, ocet balsamiczny, miód, oliwę i całość dokładnie mieszam drewnianą łyżką.
Krok 2 - Sałatka z pieczarkami grillowanymi foto
3
Na półmisku układam kawałki sałaty (wcześniej umytej, osuszonej i pokrojonej). Na liściach sałaty układam smażone grzyby, na koniec polewam sałatkę sosem.
Krok 3 - Sałatka z pieczarkami grillowanymi foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak