Przepis i sposób przygotowania na: Tęczowe ciasto
Kroki postępowania
Smacznego :)
Ciasto: | |
masło | 225 g |
mąka pszenna | 375 g |
cukier | 220 g |
białko | 5 |
aromat waniliowy | 2 łyżeczki |
sól | 1/2 łyżeczki |
proszek do pieczenia | 4 łyżeczki |
mleko | 350 g |
Krem: | |
śmietana kremówka | 1000 g |
serek mascarpone | 250 g |
cukier puder | do smaku |
aromat cytrynowy | 10 ml |
barwniki spożywcze | 6 kolorów |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: