Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta z wędzonej makreli

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makrela wędzona 0,5
jajko 2
cebula 0,5
ogórek kiszony 2
majonez 2 łyżeczki
pieprz
sól
wafle ryżowe

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta z wędzonej makreli

Kroki postępowania

1
Przygotowujemy wszystkie potrzebne składniki.
Krok 1 - Pasta z wędzonej makreli foto
2
Obieramy wędzoną makrelę, robimy to bardzo starannie, aby pozbyć się wszystkich ości. Kawałki ryby rozdrabniamy w palcach na mniejsze części. Ugotowane na twardo jajka obieramy i studzimy, następnie ścieramy na wąskich oczkach
Krok 2 - Pasta z wędzonej makreli foto
3
Ogórki również ścieramy razem ze skórką na tych samych otworach co jajka.Cebulkę kroimy w jak najdrobniejszą kostkę
Krok 3 - Pasta z wędzonej makreli foto
4
wszystkie składniki przekladamy do jednej miseczki. Dodajemy majonez oraz przyprawy do smaku i dokładnie mieszamy.
Krok 4 - Pasta z wędzonej makreli foto
5
Przygotowaną pastę nakładamy na wafle ryżowe, podajemy zaraz po przygotowaniu.
Krok 5 - Pasta z wędzonej makreli foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Izabela/bella81 12.10.2012 08:54
lubię takie pasty
Beatris 08.10.2012 21:19
I do tego kromka chlebka z masełkiem. Pycha.
Poison1988 08.10.2012 18:37
Uwielbiam taką pastę! :) Pychotka :D
Mati3 08.10.2012 18:22
pyszna:)
Betka 08.10.2012 17:39
uwielbiam taką;)
Henryka2 08.10.2012 17:17
Powiedziałabym,że ta pyszność to sałatka, nie pasta.Ale jak zwał tak zwał a pyszne to to jest i już!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak