Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

SAŁATKA NADWIŚLAŃSKA

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ogórki 4 kg
kapusta biała 2 główki
marchew 1,5 kg
Zalewa:
ocet 2 szkl
cukier 2 szkl
olej 1 szkl
sól 4 łyżki
pieprz 1,5 łyżeczki
ziele angielskie
Liść laurowy suszony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: SAŁATKA NADWIŚLAŃSKA

Ogórki umyć i poszatkować. Marchew obrać i zetrzeć na tarce. Kapustę poszatkować. Wszystko wymieszać i posolić 2 łyżkami wody. Odstawić na 2 godziny. Z pozostałych składników zagotować zalewę. Zalać nią warzywa i odstawić na pół godziny. Później wszystko przełożyć do słoików i pasteryzować 10 minut

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Adamorek 08.10.2012 15:53
wyśmienita

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak