Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sorbet porzeczkowy z mleczną polewą

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

porzeczki czerwone 500 gram
cukier 100 gram
mleko skondensowane 100 ml
wino musujące 100 ml

Przepis i sposób przygotowania na: sorbet porzeczkowy z mleczną polewą

Porzeczki miksujemy za pomocą blendera.Przecieramy przez sito. Do przetartej masy dodajemy cukier i wino i miksujemy. W razie potrzeby dosładzamy. Przekładamy do pojemnik i wstawiamy na kilka godzin do zamrażarki.Zmrożony sorbet wykładamy do pucharka.polewamy mleczkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 07.03.2013 00:13
bardzo smakuje mi sorbet

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak