Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Muszle szpinakowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron muszle 20 sztuk
szpinak mrożony 1 opakowanie
czosnek 2 ząbki
ser cheddar 50 g
feta 350 g

Przepis i sposób przygotowania na: Muszle szpinakowe

Kroki postępowania

1
Muszle ugotować al dente. Do garnka z małą ilością wody wrzucić szpinak; gdy zacznie się rozpuszczać wrzucić pokruszoną fetę (300g). Pod koniec gotowania dodać przeciśnięty przez praskę czosnek. Jeśli chcemy zagęścić można dodać mozzarellę lub starty ser żółty.
Krok 1 - Muszle szpinakowe foto
2
Nadzienie szpinakowe nakładać łyżeczką do muszli i układać je w naczyniu żaroodpornym.
Krok 2 - Muszle szpinakowe foto
3
Muszle posypać pozostałym serem feta i starkowanym cheddarem. Zapiekać w rozgrzanym do 200 st. C piekarniku przez około 15-20 minut.
Krok 3 - Muszle szpinakowe foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 28.05.2013 13:50
jeszcze nie robiłam
Pietruszka 22.10.2012 12:16
super
Anna169Hosz 12.10.2012 17:28
Ciekawe.
Piotr-21 08.10.2012 13:12
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak