Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Masa orzechowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 1,5 kostki
cukier 3/4 szkl
orzechy włoskie 30 dkg
mleko 300 ml
spirytus 1 kieliszek

Przepis i sposób przygotowania na: Masa orzechowa

Orzechy mielimy maszynką do mięsa. Masło musi być bardzo miękkie. Do miski dajemy zmielone orzechy, masło i cukier. Mleko przelewamy do garnka i mocno podgrzewamy, ale nie gotujemy. Gorące mleko wlewamy do miseczki z przygotowanymi produktami. Szybko i energicznie mieszamy, aby składniki dobrze się połączyły. Jak masa będzie chłodna wlewamy kieliszek spirytusu i odstawiamy na dwie godziny do lodówki, aby stężała.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorian 12.08.2013 22:51
super fajna masa
caralajna 04.03.2013 07:11
takiej masy nie robiłam, fajna
mirosława4 03.03.2013 17:50
bardzo dobra
misia53 03.01.2013 13:03
bardzo lubię orzechowe masy i ciasta też
Łukasz15 08.12.2012 14:07
Super
Aneta41 29.11.2012 18:23
świetna
Wafelek2601 13.10.2012 08:38
Pyszna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak