Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jesienna jajecznica

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cebula 1/2 szt
papryka czerwona 1/2 szt
czosnek 1 ząbek
Pieprz biały mielony Prymat
pomidor 1/2 szt
masło 1 łyżeczka
jajko 2 szt
cukinia 1/2 szt
polędwica 5 wędzona
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Jesienna jajecznica

Cukinie młodą dobrze myjemy i nie obieramy .Kroimy w paseczki . Paprykę czerwoną myjemy i kroimy w paseczki . Cebule kroimy w piórka . Czosnek siekamy. Polędwiczkę wędzoną kroimy w paseczki . Na maśle podsmażamy cebule z posiekanym czosnkiem .Dodajemy pokrojoną cukinie ,paprykę i pomidora pokrojonego w ćwiartki .Podsmażamy . Na koniec dodajemy pokrojoną polędwiczkę .Mieszamy . zalewamy jajkami doprawionymi sola i pieprzem . Mieszamy aż jajko się zetnie .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna133 08.10.2012 18:39
takiej jesczze nie jadłam
agaK. 08.10.2012 18:23
uwielbiam jajecznicę:)
monisia8585 08.10.2012 13:21
oj pycha noo :)
bietka 08.10.2012 12:18
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak