Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

faworki na śmietanie

5.0
(48)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 2 szklanki
żółtko jajek 4 sztuk
śmietana 18-procentowa 3/4 szklanki
ocet 1 łyżka
olej do smażenia
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: faworki na śmietanie

do mąki dodać sól, żółtka, ocet, śmietanę, i zagnieść ciasto.
ciasto zbijać walkiem przez kilka minut,
następnie bardzo cienko rozwałkować,
pokroić w rąby lub wedle uznania,
smaży na głębokim oleju na złoto i poprószy cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agiatis 04.11.2013 07:34
smacznie wyglądają, także robię na śmietanie:)
Grazyna0211 09.03.2013 10:46
bardzo apetycznie się prezentują
Juleczka20 08.10.2012 10:35
uwielbiam:)
sara1 08.10.2012 10:33
apetyczne
adagio 08.10.2012 10:29
bardzo prosty przepis - ostatnio robił mój mąż i wyszły super . a tylko uwaga żeby nie przesmażyć

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak