Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałata rzymska z tuńczykiem i ryżem jaśminowym

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

sałata rzymska kilka liści
pomidor
sól
pieprz
jogurt 5 łyżek
tuńczyk w sosie własnym 2 łyżki
ryż jaśminowy 1/3 (ugotowany)

Przepis i sposób przygotowania na: Sałata rzymska z tuńczykiem i ryżem jaśminowym

Sałate rzymską myjemy, osuszamy dokładnie i rwiemy na mniejsze kawałki. Pomidora myjemy( mozna obrać ze skórki) i kroimy na mniejsze kawałki. Warzywa przekładamy do miski. Do warzyw dodajemy ugotowany na sypko i ostudzony ryz jasminowy. Tuńczyka wrzucamy do sałatki lub mieszamy z jogurtem, polewamy sałatke i gotowe.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 29.07.2014 22:43
smacznie i kolorowo
dorota20w 12.10.2012 19:43
dziekuję
Monika-twin 08.10.2012 11:41
fajny pomysł
Wafelek2601 08.10.2012 09:34
Pyszności
cukiereczek 08.10.2012 08:57
apetyczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak