Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mięso do hamburgerów

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone wołowe 0,5 kg
pietruszka zielona 1 pęczek
cebula 0,5-1 szt.
olej 1-2 łyżki
jajko 1 szt.
pieprz
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Mięso do hamburgerów

Do mięsa mielonego dodajemy drobno pokrojoną cebulę, olej, jajko oraz drobno posiekaną pietruszkę. Wszystko dokładnie mieszamy i doprawiamy solą i pieprzem. Całość pozostawiamy na około 1 godziny w lodówce. Następnie formujemy kotleciki dowolnej wielkości ale nie grubsze niż 1,5 cm. Mięso pieczemy przez około 10 minut na mocno rozgrzanej teflonowej patelni. Pieczemy bez tłuszczu!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 18.10.2013 10:32
smaczne i zdrowe
mela25 15.06.2013 16:35
bardzo smacze
cooleczka 09.05.2013 16:11
uwielbiam domowe hamburgery :)
reniatka 04.04.2013 09:26
bardzo fajne i pożywne
jozefinach 28.02.2013 09:55
Domowe hamburgery są najlepsze.
fotoviderek 19.02.2013 07:43
Dobrze przygotowane :)
MAR3STA 23.01.2013 19:31
pyszne mięsko
Angelika10 06.12.2012 20:28
smaczne
magduś83 21.11.2012 21:27
takie hamburgery musza byc pyszne
Ewa6274879 30.10.2012 21:33
im prościej tym smaczniej :)
caralajna 21.10.2012 10:56
fajne
Wacław 20.10.2012 09:41
pyszne mięsko !
Justyna28 07.10.2012 20:23
świetne
Goya 07.10.2012 20:06
super
Krakowianka 07.10.2012 20:06
domowej roboty najlepsze!! super
adelajda 07.10.2012 20:05
na pewno smaczne !
adelajda 07.10.2012 20:05
na pewno smaczne !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak