Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placuszki z jabłkami na bogato

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłka 4 szt.
mąka 2 szklanki
cukier 5 łyżek
maślanka 1 szklanka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
rodzynki 1 paczka
cukier waniliowy 1 szt.
olej do smażenia
jaja 2 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Placuszki z jabłkami na bogato

Kroki postępowania

1
Jabłka obrać i utrzeć na tarce na grubych oczkach, dodać resztę składników.
Krok 1 - Placuszki z jabłkami na bogato foto
2
Wymieszać dokładnie wszystkie składniki.
Krok 2 - Placuszki z jabłkami na bogato foto
3
Smażyć na rozgrzanym tłuszczu z każdej strony.
Krok 3 - Placuszki z jabłkami na bogato foto
4
Usmażone placuszki można posypać cukrem pudrem. Smacznego.
Krok 4 - Placuszki z jabłkami na bogato foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaKa 18.05.2016 23:03
pycha,lubię takie placuszki
Ela15 29.12.2014 20:37
bardzo dobre placuszki
Wafelek2601 07.09.2014 10:05
bardzo dobre
Bernadeta1 02.04.2013 11:49
z jabłkami super
Wafelek2601 27.03.2013 22:32
Wyglądają przepysznie
Łukasz15 03.02.2013 19:12
Świetne
Rafał10 28.01.2013 09:36
pyszne placuszki na słodko :)
Iwusia 29.12.2012 23:12
pychotka
Mati13 22.12.2012 18:51
wspaniałe te placuszki
gosia56 03.12.2012 14:54
napewno pyszne.
Krystyna32 03.12.2012 07:55
extra
Agnieszka172 07.11.2012 20:08
moja mama takie robi, są pyszne
misia53 12.10.2012 12:20
Zawsze robię drożdzowe ale spróbuję na proszku ,bo wyglądają bardzo apetycznie
Wacław 08.10.2012 09:56
lubimy takie :)
fictor123 08.10.2012 09:05
super
ziutula
ziutula 07.10.2012 23:23
też lubię ...
anemon 07.10.2012 19:26
Muszę wypróbować Twój sposób i następnym razem też zetrzeć jabłka na tarce, bo ja zawsze kroję w plasterki.
Marta1986 07.10.2012 18:28
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak