Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ogniste pulpety

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka bez kości 300 gram
jaja 1 sztuka
marchew 1 sztuka
Papryka słodka mielona Prymat do smaku
Przyprawa do mięsa mielonego farszu i klopsów Prymat do smaku
przyprawa do potraw do smaku
mozarella 10 małych kulek
pomidorki koktajlowe 10 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: ogniste pulpety

Do mięsa mielonego dodajemy jajko i przyprawy. Na dużych oczkach ścieramy marchew i dodajemy do mięsa. Następnie składniki mieszamy i formułujemy w kuleczki (na pulpety), wrzucamy na wodę i gotujemy ok 15 minut.

Dodatkowo można zapiec pulpety w piekarniku z pomidorkami i kulkami mozarelli. Jak na zdjęciu. Zapiekamy w temp 200 stopni ok 20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak