Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Naleśniki z jabłkami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 1,5 szklanki
jajko 1 sztuka
cukier 1 łyżeczka
mąka 1 szklanka
woda 1/4 szklanki
sól 1 szczypta
jabłka 2-3 sztuki
masło 2 łyżki
cukier puder do posypania

Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki z jabłkami

Jabłka myjemy, obieramy ze skórki i kroimy w kostkę, dusimy z wodą pod przykryciem tak, jak jabłka na szarlotkę. Z mleka, jajka, mąki, cukru i soli przygotować ciasto naleśnikowe. Na patelni rozgrzać odrobinę masła, na maśle smażyć naleśniki. Naleśniki smarujemy jabłkiem, zwijamy w rulon i posypujemy cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 13.03.2013 09:53
Naleśniki mogę jeść codziennie
IKrakowianka 07.09.2012 21:26
Uwielbiam
linka1312 19.09.2010 21:45
tez dobre ale wole z pieczarkami
bogumiła3 15.09.2010 19:52
super
Iwusia 14.07.2010 12:23
Uwielbiam naleśniki z każdym nadzieniem :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak