Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łosoś z malinowym winegre

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

łosoś filet
sól
pieprz
roztopione masło 3 łyżki
malinowy winegret
maliny świeże 100 g
cukier 1 łyżka
musztarda dijon 1 łyżeczka
oliwa 2 łyżki
ocet winny czerwony 2 łyżeczki
cebula 1/2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Łosoś z malinowym winegre

Piekarnik nagrzać do 200 stopni.
Łososia myjemy, osuszamy, doprawiamy solą oraz pieprzem.
Do naczynia żaroodpornego wlewamy masło i układamy łososia. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez 20 minut.

Maliny miksujemy blenderem, przecieramy przez sito do rondelka. Dodajemy sparzoną gorącą wodą cebulę, cukier, musztardę, oliwę oraz ocet winny. Ponownie miksujemy na gładki sos. Gotujemy na małym ogniu przez 5 minut bez przykrycia,do momentu aż sos zgęstnieje, doprawiamy solą oraz pieprzem.

Podajemy z białym ryżem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

andrzej10 02.11.2012 18:49
dobry pomysł
ziutula
ziutula 07.10.2012 15:59
smaczny obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak