Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Klasyczna lasagne

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

makaron do lasagne 8 plaster
ser żółty 200 g
sos boloński 0,5 litr
sól szczypta
woda 1 litr
mięso mielone 0,5 kg
Przyprawa do mięsa mielonego farszu i klopsów Prymat 2 łyżka
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Klasyczna lasagne

Kroki postępowania

1
Mięso mielone przyprawiamy i smażymy.
Krok 1 - Klasyczna lasagne foto
2
Makaron gotujemy al dente w lekko osolonej wodzie. W naczyniu żaroodpornym kładziemy płat makaronu i przykrywamy mięsem mielonym. Polewamy sosem bolońskim (ja używam sosu ze słoika własnej roboty) i posypujemy starty żółtym serem.
Krok 2 - Klasyczna lasagne foto
3
Układamy drugą warstwę: makaron, mięso, sos, ser żółty.
Krok 3 - Klasyczna lasagne foto
4
Wkładamy lasagne do pieca i zapiekamy 15 minut.
Smacznego!
Krok 4 - Klasyczna lasagne foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

paula8 26.10.2012 16:13
wygląda przepysznie ;)
Tomaszek 08.10.2012 20:54
"Pyza Smaczna zmieniać można jak najbardziej - sama dostosowuję różne dania do własnego smaku czy potrzeb - tylko po co pisać, że to "klasyczne"?" Żebyś mogła bić pianę, oczywiście klasyczną!
SmacznaPyza 08.10.2012 18:46
zmieniać można jak najbardziej - sama dostosowuję różne dania do własnego smaku czy potrzeb - tylko po co pisać, że to "klasyczne"?
czarnyaniol1990 07.10.2012 14:38
lubie :)
Poison1988 07.10.2012 11:57
Widzę, że ktoś mnie ubiegł :D Zgadzam się - klasyczna jest z sosem beszamelowym ;) Ale kto nie zmienia potraw wg własnego uznania ;)
SmacznaPyza 07.10.2012 10:14
klasycznie zapiekany makaron lasagne jest jeszcze z beszamelem
gosia561 07.10.2012 01:40
smaczna klasyka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak