Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wywar z wędzonego kurczaka

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kurczak wędzony 2 udka
woda 2 litry
Liść laurowy suszony Prymat 2 duże
ziele angielskie 5 szt.
Kucharek do smaku
czosnek 2-3 ząbki
grzyby suszone kilka szt.
Owoc jałowca cały Prymat kilka szt.
włoszczyzna suszona 2-3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Wywar z wędzonego kurczaka

Udka z wędzonego kurczaka umyć i włożyć do garnka.
Dodać przyprawy i grzyby, zalać wodą i gotować 45 minut pod pokrywką, na małym płomieniu.
Na końcu doprawić wywar wyciśniętym czosnkiem i pieprzem.

Taki wywar nadaje się do takich zup, jak : żurek, barszcz biały i czerwony, kapuśniak, grochówka, fasolowa czy szczawiowa.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak