Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karkówka z ketchupem i cebulką

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

karkówka 1 kg
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
cebula 1 szt.
ketchup 4 łyż.

Przepis i sposób przygotowania na: Karkówka z ketchupem i cebulką

Cebulę obieram i kroję w piórka lub kostkę. Karkówkę kroję w mniejsze kawałki lub w plastry grubości około 1 cm. Każdy kawałek mięsa dokładnie nacieram solą, oprószam pieprzem. Karkówkę z przyprawami, piórkami cebuli i ketchupem przekładam do foliowego worka do pieczenia mięs i zawiązuję. Wstawiam do lodówki na całą noc. Spód naczynia żaroodpornego smaruję olejem. Wkładam do naczynia worek z karkówką w przyprawach, nakłuwam ostrym nożem w kilku miejscach. Piekę mięso w nagrzanym do 200*C piekarniku do miękkości 70 minut. Po tym czasie sprawdzam czy mięso jest miękkie, jeśli nie to dłużej piekę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Joannasz3190 06.10.2012 19:54
Rewelacja! Muszę koniecznie wypróbować ten przepis, bo mojej rodzinie na pewno posmakuje :)
ewka1978 06.10.2012 19:05
na pewno smaczna
angelika14 06.10.2012 19:02
apetycznie wyglądająca karkóweczka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak