Zupa pieczarkowa na ostro

Zupa pieczarkowa na ostro

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pieczarki

    30 dag
  • włoszczyzna

    1 szt
  • cebulka

    1 szt
  • sól, pieprz, chilli

    dosmaku
  • mąka

    1 łyżka
  • mleko

    1/2 szklanki
  • śmietana

    1/2 szklanki
  • przecier pomidorowy

    2-3 łyżki
  • ketchup pikantny

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Obraną i opłukaną woszczynę zalać w garnku 1 i 1/2 l wrzątku gotować przez 20 min.Pieczarki obrać pokrooić.Potem podsmażyć na tłuszczu z cebulą.Z wywaru wyjąć włoszczynę dodać koncentat i pieczarki gotwać 10 min.Zupę zaprawić maką z mlekiem.Na koniec wlać śmietanę.Doprawić do smaku.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

gusia1000

23.05.2011 21:58
Pyszna zupa.

Marta98

13.11.2010 14:20
super

bogumiła3

16.09.2010 19:41
smaczne

eli_555

04.09.2010 00:38
Pieczarkowej z koncentratem jeszcze nie roniłam.Muszę wypróbować.

caroline1983

06.08.2010 13:24
Smakowałaby mi :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat