Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa pieczarkowa na ostro

3.0
(12)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 30 dag
włoszczyzna 1 szt
cebulka 1 szt
sól, pieprz, chilli dosmaku
mąka 1 łyżka
mleko 1/2 szklanki
śmietana 1/2 szklanki
przecier pomidorowy 2-3 łyżki
ketchup pikantny 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pieczarkowa na ostro

Obraną i opłukaną woszczynę zalać w garnku 1 i 1/2 l wrzątku gotować przez 20 min.Pieczarki obrać pokrooić.Potem podsmażyć na tłuszczu z cebulą.Z wywaru wyjąć włoszczynę dodać koncentat i pieczarki gotwać 10 min.Zupę zaprawić maką z mlekiem.Na koniec wlać śmietanę.Doprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 23.05.2011 21:58
Pyszna zupa.
Marta98 13.11.2010 14:20
super
bogumiła3 16.09.2010 19:41
smaczne
eli_555 04.09.2010 00:38
Pieczarkowej z koncentratem jeszcze nie roniłam.Muszę wypróbować.
caroline1983 06.08.2010 13:24
Smakowałaby mi :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak