Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bób z boczkiem

3.0
(13)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bób 80 dag
cebula biała 2 szt
olej 2 łyżki
natka pietruszki 2 łyżki
sól, pieprz do smaku
bulion 1/2 szklanki
boczek wędzony 15 plastry
parówki 15 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Bób z boczkiem

Bób umyć, ugotować w posolonej wodzie i osdączyć.Cebulę obrać,opłukać i dorbno pokroić.Boczek pokorić w paski a kiełbasę obrać ze skórki i pokroić w plasetrki.Na patelni rozgrzać olej i zrumienić cebulę.Następnie dodać bozek i kiełbasę. smażyć 5 min.po czym dodać bób,wlać bulion.zagotować i doprawić do smkau.Podawać z pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jasiek 06.08.2011 20:33
lubię bób
Izabela/bella81 01.08.2011 08:53
może być dobre :)
gusia1000 23.05.2011 21:58
Pycha.
misia53 01.11.2010 19:00
Bób mam zamrożony , może się skuszę...
misia53 01.11.2010 19:00
Bób mam zamrożony , może się skuszę...
Matik 04.08.2010 11:38
Ciekawe połączenie
iwona332 02.08.2010 12:47
super
kakiaa 28.07.2010 19:48
Brzmi smakowicie:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak