Bób z boczkiem

Bób z boczkiem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • bób

    80 dag
  • cebula biała

    2 szt
  • olej

    2 łyżki
  • natka pietruszki

    2 łyżki
  • sól, pieprz

    do smaku
  • bulion

    1/2 szklanki
  • boczek wędzony

    15 plastry
  • parówki

    15 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Bób umyć, ugotować w posolonej wodzie i osdączyć.Cebulę obrać,opłukać i dorbno pokroić.Boczek pokorić w paski a kiełbasę obrać ze skórki i pokroić w plasetrki.Na patelni rozgrzać olej i zrumienić cebulę.Następnie dodać bozek i kiełbasę. smażyć 5 min.po czym dodać bób,wlać bulion.zagotować i doprawić do smkau.Podawać z pieczywem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

jasiek

06.08.2011 20:33
lubię bób

Izabela/bella81

01.08.2011 08:53
może być dobre :)

gusia1000

23.05.2011 21:58
Pycha.

misia53

01.11.2010 19:00
Bób mam zamrożony , może się skuszę...

misia53

01.11.2010 19:00
Bób mam zamrożony , może się skuszę...

Matik

04.08.2010 11:38
Ciekawe połączenie

iwona332

02.08.2010 12:47
super

kakiaa

28.07.2010 19:48
Brzmi smakowicie:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat