Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszczyk biały z cebulką i ziemniakami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ziemniaki 6 sztuk
cebula 1
kiełbasa 30 dkg
woda 1 l
żurek 1
sól do smaku
Liść laurowy suszony Prymat do smaku
ziele angielskie do smaku
śmietana 18 proc 250 ml
mąka pszenna 1 łyżeczka
czosnek 5 ząbków

Przepis i sposób przygotowania na: Barszczyk biały z cebulką i ziemniakami

w garnku ugotować wodę z liściem laurowym, zielem angielskim i 3 ząbkami czosnku. Na patelni podsmażyć cienką kiełbasę pokrojona na kawałeczki. Następnie (można dodać olej) podrumienić cebulę pokrojoną w piórka aż zmięknie. Do gotującej wody wlać cały żurek i dodać resztę czosnku. doprawić przyprawami. Dodać przesmażoną kiełbasę i cebulę. Śmietanę rozrobić z mąką i zalać zupę. Pogotować 0o 3 minut i wyłączyć.
Podawać z ziemniakami ugotowanymi wcześniej w osobnym garnku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aannkaa82 29.03.2013 17:41
mniam pyszne, lubie barszczyk z ziemniakami zwłaszcza z młodymi, a do tego jeszcze suszone grzybki... Rewelacja.
pestka 12.02.2013 11:33
z tak podanymi ziemniakami nie jadłam
dianix 08.12.2012 17:15
nigdy nie jadlam z ziemniakami
Magda24 11.10.2012 14:57
pyszny
Magda24 11.10.2012 14:57
pyszny
babajaga1969 06.10.2012 15:35
lubię takie kwaśne zupy
K&J 06.10.2012 14:21
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak