Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babeczki waniliowe

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 2.5 szklanki
margaryna 150 gram
cukier 2 szklanki
jajko 4 sztuki
mleko 1 szklanka
aromat waniliowy 1 łyżeczka
krem do tortów śmietankowy 1 opakowanie
proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Babeczki waniliowe

1. Mieszamy suche składniki
2. Dodajemy margarynę, mieszamy do uzyskania konsystencji piasku.
3. Roztrzepujemy jaja i połowę dodajemy do ciasta.
4. Pozostałe jajka dodajemy do mleka i mieszamy wraz z wanilią. Całość dodajemy do ciasta.
5. Mieszamy do połączenia wszystkich składników.
Piec 20 min w temp. 180*C
6. Po upieczeniu dekorujemy i ozdabiamy.

Jak zrobić kolorowy cukier:

Cukier mieszamy z kilkoma kroplami barwnika spożywczego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna169Hosz 25.10.2012 18:14
Śliczne i smaczne
Wiesława1 06.10.2012 13:31
śliczne
Iwona56 06.10.2012 13:30
wyglądają pysznie
EWI 06.10.2012 10:01
cudne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak