Buraczki na ciepło z patelni

Buraczki na ciepło z patelni

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • buraki

    1 kg
  • sól i pieprz

    do smaku
  • masło

    3 łyż.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Buraki ugotować do miękkości. Obrać i zetrzeć
na tarce o małych oczkach. Na patelni rozgrzać
odrobinę masła. Dodać buraczki, doprawić
solą, pieprzem i dwoma łyżkami cukru. Smażyć
do momentu gdy masło się rozpuści a buraczki
będą ciepłe.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

gusia1000

26.11.2010 00:23
Smaczne i zdrowe, tylko jeść.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat