Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki w liściach kapusty

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta 1 duża główka
cebula 2 szt
ryż 3 saszetki
jajko 1 szt
sól
pieprz
tłuszcz
boczek 1 surowy bez kości

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki w liściach kapusty

Kroki postępowania

1
Boczek gotujemy w lekko osolonej wodzie do miękkości. Ryż gotujemy wg przepisu na opakowaniu. Cebulę szklimy na tłuszczu. Boczek razem z cebulą mielimy na maszynce do mielenia mięsa. Do mięsa dodajemy przestudzony ryż, jajko oraz przyprawy. Łączymy dokładnie wszystkie składniki.
Krok 1 - Gołąbki w liściach kapusty foto
2
Kapustę zaparzamy w całości we wrzącej wodzie. Obieramy liście. Na każdy liść nakładamy porcję farszu. Zwijamy w kopertę. Gołąbki układamy w rondlu, podlewamy wywarem spod gotowania boczku.
Krok 2 - Gołąbki w liściach kapusty foto
3
Dusimy około 20 minut do miękkości. Podajemy z surówką.
Krok 3 - Gołąbki w liściach kapusty foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 12.11.2013 06:41
uwielbiam gołąbki
IwonaKa 11.10.2013 00:03
bardzo lubie gołąbki
Aannkaa82 24.09.2013 19:25
Fajny pomysł na gołąbki.
Seba 06.07.2013 08:48
uwielbiam gołąbki
Dorian 04.07.2013 20:01
smaczna golabki
Wafelek2601 24.06.2013 19:12
Bardzo lubię gołąbki
IKrakowianka 09.04.2013 20:52
idealne do pomidorowego sosu
MAR3STA 29.12.2012 15:42
pyszne gołąbki
Maniek2 27.11.2012 11:31
świetne
olkaaa 13.10.2012 16:55
uwielbiam gołąbki
RenataZ-et 07.10.2012 12:23
świetny pomysł
caralajna 06.10.2012 23:10
dawno nie jadłam, mniam
kate.500 06.10.2012 22:38
pycha
Poison1988 06.10.2012 08:53
gołąbki mogę jeść zawsze i wszędzie :) Pychotka :)
octo 05.10.2012 21:02
smaczne
Zdzisław 05.10.2012 20:58
gołąbki zawsze lubiłem

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak