Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurki w śmietanie

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kurki 100 g
śmietana 18 proc 200 g
cebula 1 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
natka pietruszki do posypania
makaron 1/2 opakowania

Przepis i sposób przygotowania na: Kurki w śmietanie

Kurki przebrać, oczyścić i umyć. Większe pokroić na kawałki.

Cebulę pokroić w drobną kostkę, podsmażyć na patelni. Dodać kurki, smażyć przez 4-5 minut. Dodać śmietanę i przyprawić do smaku. Wszystko wymieszać, dusić pod przykryciem przez 10 minut.

Podawać z makaronem i natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Henryka2 17.10.2012 23:29
Na zdjęciu widzę nazwę bloga. Czy teraz każdy komu się wydaje,że umie gotować prowadzi bloga?!
Henryka2 17.10.2012 23:27
A ilości to przypadkiem nie pomyliłaś?! Z 10 dag kurek w 200 ml śmietany (przy okazji, nie masz zwyczaju odpowiadać na pytania?!)smaku sosu na pewno nie będzie. Cosik z tym przepisem nie tak!!!!!!!!!!!!!!!!
Henryka2 06.10.2012 12:14
Dodajesz śmietanę słodką czy kwaśną?
czarnyaniol1990 05.10.2012 22:53
pychota :)
ilovebake 05.10.2012 20:09
smakowite

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak