Smażone ziemniaczki z koperkiem

Smażone ziemniaczki z koperkiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    5-6 sztuk
  • olej

    4-6 łyżek
  • koperek

    2 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Tak przygotowane ziemniaki można zjeść jako samodzielne danie, ale można także użyć ich jako dodatku do mięs, czy sosów. Ziemniaki obieramy, płuczemy, kroimy w plasterki i odstawiamy, żeby odciekły z nadmiaru wody. Na patelni rozgrzewamy olej, na rozgrzanym oleju układamy plasterki ziemniaków i smażymy je. Pod koniec smażenia posypujemy przyprawą do ziemniaków Prymat. Usmażone ziemniaki przekładamy na talerze, posypujemy posiekanym drobno koperkiem i od razu podajemy.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Seba

23.12.2013 06:36
pycha ziemniaczki

IKrakowianka

24.06.2013 22:42
przepyszne :)

plocia

09.04.2013 23:24
Takie ziemniaczki to ja bym chętnie zjadła, może jutro

manaika

17.12.2011 10:27
uwielbiam

PaniMISIOWA

13.10.2011 10:55
lubię takie

Iwusia

28.08.2010 11:40
niby takie \" nic \" a takie dobre :))

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat