Zimowe buraczki

Zimowe buraczki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gr

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • buraki

    1 kg
  • cukinia

    1/2 kg
  • papryka czerwona

    1/2 kg
  • ocet 10 %

    1 szklanka
  • cukier

    1 szklanka
  • woda

    1/2 szklanki
  • sól

    1 łyżeczka
  • olej

    1 szkl
  • cebula

    4 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Buraki dobrze myjemy i gotujemy w skórce. Po ugotowaniu studzimy i obieramy z skórki.Następnie ścieramy na tarce duże oczka. Cukinie obieramy i ścieramy także na tarce duże oczka. Paprykę myjemy i kroimy w paseczki. Cebule siekamy w kosteczkę. W garnku zagotowujemy ocet ,wodę ,cukier i sól . Dodajemy olej mieszamy. Gotujemy ok 5 min z pokrojoną cebulą . Następnie dodajemy buraki paprykę i cukinie. Mieszamy . Gotujemy ok 5 min. Gorące nakładamy do słoików ,zamykamy. Pasteryzujemy ok 7 min .

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

iwa643

05.10.2012 06:36
Polecam na zime

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat