Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zawijańce z mięsa mielonego

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 400 g
papryka czerwona 1 sztuka
ogórek kiszony 2 sztuki
cebula
kiełbasa śląska 2 sztuki
sól
pieprz
jajko
Bułka tarta klasyczna Prymat
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Zawijańce z mięsa mielonego

Kroki postępowania

1
Mięso mielone wkładam do miski. dodaję jajko, sól, pieprz i mieszam. Paprykę myję i kroję w paski. Kiełbaskę również kroję w podłużne paski - wałki. Cebulę obieram i kroję w piórka. Ogórki kiszone kroję w podłużne kawałki - paski.
Krok 1 - Zawijańce z mięsa mielonego foto
2
Odrywam kawałek mięsa i formuję z niego jajowaty płaski placek. Na to układam kawałek cebulki, ogórka, kiełbaski i papryki. Zawijam w klopsa i każdego z osobna obtaczam w bułce tartej.
Krok 2 - Zawijańce z mięsa mielonego foto
3
Smażę na rozgrzanym oleju z obu stron aż mięso się zetnie i pięknie zarumieni
Krok 3 - Zawijańce z mięsa mielonego foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kaja35 06.10.2012 07:05
Uwielbiam takie super wyszły.
Beatris 05.10.2012 13:16
Oj tak. Wszelkie zawijańce są u nas mile widziane.
adelajda 05.10.2012 09:24
lubię taki jedzonko !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak