Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto kakaowo-owocowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 6 sztuk
cukier 15 dag
mąka krupczatka 10 dag
kakao 1 łyżeczka
proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki
krem czekoladowo - kakaowy 1 porcja
czerwone porzeczki 20 dag
orzechy włoskie 10 mielone

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto kakaowo-owocowe

Porzeczki obrać, umyć i pozostawić do osuszenia, Jajka ubić z cukrem, dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, kakao i orzechami (7 dag), i upiec biszkopt. W czasie gdy biszkopt się studzi wykonać krem czekoladowo -kakaowy wg przepisu o tej samej nazwie. Wystudzony biszkopt podzielić na pół, na jedną część rozsmarować połowę kremu, posypać porzeczkami (można je dodatkowo obtoczyć w cukrze), przykryć drugą częścią ciasta i posmarować resztą kremu. wierzch ciasta udekorować porzeczkami obtoczonymi w cukrze i mielonymi orzechami lub czekoladą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak