Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa kalafiorowa

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rosół drobiowy 2 litry
ziemniaki 3 sztuki
kalafior 1 sztuka
marchewka 1 sztuka
pietruszka 1 sztuka
seler 1 sztuka
zielony groszek 1/2 szklanki
makaron świderki 2 garści
śmietana 2 łyżki
masło 1 łyżka
sól
natka pietruszki
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa kalafiorowa

Wszystkie warzywa kroimy w kostkę, kalafiora dzielimy na różyczki. Zalewamy rosołem i gotujemy do miękkości. Pod koniec gotowania wrzucamy makaron (daję go, by zupa była treściwsza; można zastąpic ryżem) oraz groszek. Śmietanę rozprowadzic w oddzielnym naczyniu z gorącym wywarem, wlac do garnka, zabielic zupę. Doprawic do smaku, zagotowac. Po wyłączeniu gazu posypac natką pietruszki, dorzucic łyżkę masła, zostawic na 10 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jodaj 21.05.2014 12:40
prze pyszna zupa :)
Papryczka 04.10.2012 20:24
smaczna
Andysz 04.10.2012 20:17
rewelacyjnie smakuje ta zupka;)
treonina 04.10.2012 20:11
wspaniała
Betka 04.10.2012 20:04
rewelacja;)
Miki 04.10.2012 20:02
mniam
Justyna87 04.10.2012 19:46
lubię wszystkie zupy - tę nawet bardzo
manaika 04.10.2012 19:24
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak