Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt zawsze udany

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 6 szt
cukier 6 łyżek
mąka 6 łyżek
proszek do pieczenia 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt zawsze udany

Białka ubijamy z cukrem na sztywno,dodajemy przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Pieczemy w 180 stopniach do jasno złotego koloru (bądź suchego patyczka). Kiedy chcemy zrobić biszkopt ciemny dodajemy 2 łyżki cukru więcej i zamiast jednej łyżki mąki dodajemy płaskie dwie kakaa.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sara1 21.10.2012 10:52
świetny
SmacznaPyza 04.10.2012 20:51
strasznie dużo tego proszku jak na tę ilość składników - ja piekę w ogóle bez proszku i pięknie rośnie
anja3107 04.10.2012 20:38
super
qrasnqleq 04.10.2012 20:26
nawet na biszkopt jak widzę jest kilka sposobów :)
Andysz 04.10.2012 20:15
wypróbuje;)
Katarzyna47 04.10.2012 20:10
Przepis jest sprawdzony.
Betka 04.10.2012 20:05
mniamm mniam;)
mela25 04.10.2012 18:52
tez tak robie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak