Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gnocchi w zielonym pesto

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

gnocchi 0.5 kg
ziarna słonecznika 1 łyżka
ziarna pinii 1 łyżeczka
czosnek 3-4 ząbki
sok z cytryny
oliwa 1 łyżka
sól
pieprz
śmietana 2 łyżki
parmezan starty
bazylia 1 duży pęczek

Przepis i sposób przygotowania na: Gnocchi w zielonym pesto

Kroki postępowania

1
Ziarna, bazylię oraz czosnek ucieramy w moździerzu lub miksujemy w robocie kuchennym. Dodajemy sok z cytryny, oliwę, sól i pieprz oraz śmietanę. W międzyczasie gotujemy gnocchi.
Krok 1 - Gnocchi w zielonym pesto foto
2
Na patelni podsmażamy nasze pesto przez minutę, a następnie dodajemy gnocchi i mieszamy przez następną minutę.
Krok 2 - Gnocchi w zielonym pesto foto
3
Podajemy posypane obficie parmezanem.
Krok 3 - Gnocchi w zielonym pesto foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Poison1988 04.10.2012 10:00
Mniam, mniam :) i jak zdrowo :)
Barbara/zuza22_85 04.10.2012 09:26
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak