Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowe pesto o smaku orzechowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

natka pietruszki 2 pęczki
orzechy włoskie 3 łyżki
oliwki zielone 15 szt
parmezan starty 150 g
oliwa 100 ml
sól do smaku
Pieprz biały mielony Prymat do smaku
papryczka chilli 1/4 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Domowe pesto o smaku orzechowym

Kroki postępowania

1
Pietruszkę opłukać i osuszyć. Oberwać listki i wrzucić do rozdrabniacza. Dodać zielone oliwki, posiekane orzechy, oliwę z oliwek i zmiksować.
Krok 1 - Domowe pesto o smaku orzechowym foto
2
Na koniec dodać parmezan i kawałek papryczki chilli. Dolać olej z pestek dyni a potem doprawić do smaku. Ponownie miksować przez chwilę.
Krok 2 - Domowe pesto o smaku orzechowym foto
3
Takie pesto jest idealne do makronów albo jako smarowidło do kanapek.
Smacznego.
Krok 3 - Domowe pesto o smaku orzechowym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

elficzna 03.10.2012 23:36
ale to pięknie i smakowicie wygląda:)
Sroczka 03.10.2012 22:05
Jaki piękny kolor ma to pesto.
tomek18 03.10.2012 21:43
super
K&J 03.10.2012 20:04
ciekawe:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak