Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

szarlotka sypana

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mąka 1 szklanka
kasza manna 1 szklanka
cukier 1 szklanka
jabłka
masło 0,5 kostki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
cukier wanilinowy do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: szarlotka sypana

Jabłka obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach

Tortownicę wysmarować masłem
Wszystkie suche składniki wymieszać razem w misce
Na spód tortownicy wysypać połowę suchych składników
na suche składniki położyć jabłka
i znów warstwę suchych składników
Ostatnią warstwę suchych składników posypać startym masłem
(masło zetrzeć na tarce o grubych oczkach)

Piekarnik nagrzać do 180 stopni i piec ok 50 - 60 minut

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

krystyna330 26.10.2013 20:39
Bardzo mi się podoba wykonanie
Iwusia 04.09.2013 23:47
ciasto prezentuje się wspaniale, ale bym porwała kawałek
anemon 08.08.2013 11:18
Bardzo dobry przepis dla wszystkich zabieganych, a szarlotka bardzo apetyczna.
hastalavista 11.10.2012 13:36
fajny przepis
marianp20 07.10.2012 20:47
pycha
Rafał10 06.10.2012 09:01
mniam ! Wygląda przepysznie !
emeslive 03.10.2012 20:29
Przepysznie wygląda ta szarlotka! Śliczne zdjęcie i fajny przepis!
Barbara/zuza22_85 03.10.2012 14:08
dobra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak