Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sola z makaronem w ziołowej śmietanie

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryba sola 1/2 kg
śmietanka 18 % 250 ml
woda 200 ml
zielenina średni pęczek
Pieprz ziołowy mielony Prymat do smaku
masło klarowane 3 łyżki
czosnek 2 ząbki
makaron błyskawiczny 2-3 porcje

Przepis i sposób przygotowania na: Sola z makaronem w ziołowej śmietanie

Rybę umyć, osączyć i osuszyć papierowymi ręcznikami.
Posiekać drobniutko zieleninę i cebulę.
Na maśle podsmażyć cebulę, dołożyć pokrojoną rybę i przesmażyć kilka minut.
Dodać wyciśnięty czosnek, sól, pieprz i zieleninę - wszystko zalać śmietanką i dusić kilka minut pod przykryciem.
Dolać nieco wody i dodać makaron - podlewać go chwilę sosem, po czym nakryć i dusić na małym ogniu, aż zmięknie.
Na koniec doptawić pieprzem kolorowym.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Habibi 04.11.2012 12:30
Taki sposób podania rybki być może przekona tych ''antyrybnych'' do jej zjedzenia :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak