Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś indyka w sosie pomarańczowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z indyka
pomarańcza
sok pomarańczowy 2 szklanki
Imbir mielony Prymat
miód płynny
olej
cebula czerwona
papryczka chili

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś indyka w sosie pomarańczowym

Mięso opłucz,osusz,przekrój,posyp solą i pieprzem.Posmaruj olejem wymieszanym z miodem(1-2łyżki),odstaw na 2h.Podsmaż na patelni grillowej.
Pomarańczę obierz i pokrój w cząstki.Cebulę obierz,pokrój i razem z pokrojoną chili zeszklij na maśle.Dodaj cząstki pomarańczy i szczyptę cukru.Podduś chwilę i dodaj sok pomarańczowy(pomału,nie wszystko od razu).Z mąki zrób zasmażkę i dodaj do sosu.
Mięso podawaj polane sosem pomarańczowym z brązowym ryżem lub kaszą kuskus.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak