Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

cebule faszerowane mięsem mielonym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula biała 6-8 szt
mięso mielone 30 dkg
sól i pieprz szczypta
olej do smażenia
Zioła prowansalskie suszone Prymat garść

Przepis i sposób przygotowania na: cebule faszerowane mięsem mielonym

Cebulę mocno schładzam w zamrażarce (żeby nie "szczypała" w oczy podczas obierania;)), obieram, wdrążam środki - tak aby zostały dwie - trzy warstwy. To co zostało z wydrążania siekam, i łączę z mięsem mielonym doprawionym solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Nadziewam cebule, układam w naczyniu żaroodpornym na oleju wymieszanym z ziołami prowansalskimi. Piekę około godziny w temperaturze 160st.
Podaję z ziemniakami, kalafiorem i zamarzanymi buraczkami;)

Smacznegooo;)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

-Natka- 03.10.2012 08:03
fajny pomysł z tymi cebulkami! :)
elficzna 02.10.2012 23:09
cebuli jeszcze nie faszerowałam :)
kasienka23 02.10.2012 22:36
ciekawy pomysł
Mati13 02.10.2012 21:45
apetycznie zrobione
gosia561 02.10.2012 21:18
ekstra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak