Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos koperkowo-czosnkowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

czosnek 5 ząbków
koper świeży
jogurt naturalny 1 szkl
majonez 2 łyżki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Sos koperkowo-czosnkowy

Kroki postępowania

1
Czosnek obieramy i drobno siekamy. Koper płuczemy dokładnie osuszamy i siekamy.
Krok 1 - Sos koperkowo-czosnkowy foto
2
Do miseczki dajemy gęsty jogurt i dwie łyżki majonezu. Mieszamy, aby składniki dobrze się połączyły.
Krok 2 - Sos koperkowo-czosnkowy foto
3
Do tego dajemy przygotowany pokrojony czosnek i posiekany koper. Wszystko dokładnie mieszamy i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Sos można stosować do sałatek lub pizzy
Krok 3 - Sos koperkowo-czosnkowy foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mirosława4 22.11.2013 16:46
bardzo dobry
alaaa 30.05.2013 20:13
fajny sos do jajek abo dodatek do grillowanej kiełbaski
Wafelek2601 09.11.2012 19:31
Super
RenataZ-et 03.10.2012 20:33
świetny sos

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak