Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wątrobiane kluseczki do rosołku

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wątroba wołowa 0.5 kg
jajko 1 sztuka
cebula 1 sztuka
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 ile zabierze
mąka 3 łyżki
sól, pieprz 1 do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Wątrobiane kluseczki do rosołku

Wątrobę kroimy i mielimy razem z cebulą, na koniec mielenia wsypujemy troszkę bułki tartej żeby wykorzystać całą wątrobę, dodajemy jajko, mieszamy i dajemy mąkę tyle żeby "masa" była dość gęsta, doprawiamy pieprzem i solą do smaku, na gotujący się rosół (można zrobić rosół z kostki) nakładamy łyżką małe kluski( łyżkę maczamy w zimnej wodzie) gotujemy 5 minutek po wypłynięciu wszystkich klusek, dodać posiekaną natkę z pietruszki i gotowe.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak