Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kasza manna z lukrecją i hibiskusem

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mleko sojowe 1 i 1/2 szklanki
kasza manna 4 łyżki
lukrecja suszona 4 łyżeczki
hibiskus suszony 6 kwiatów
cukier waniliowy 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Kasza manna z lukrecją i hibiskusem

Do mleka wrzucamy lukrecję i kwiaty hibiskusa. Gotujemy na małym ogniu aż do wrzenia. Może nam się wydawać,że mleko się zważyło, ale zupełnie nie wpłynie to na jego smak, więc spokojnie gotujmy wszystko dalej :) Gdy mleko zacznie wrzeć, wyłączamy gaz i pozostawiamy mleko na około 5 minut pod przykryciem. Następnie odcedzamy przez drobne sitko lukrecję i kwiaty hibiskusa oraz oddzielającą się część mleka :) Czyste mleko ponownie wlewamy do garnuszka, gotujemy, dodajemy kaszę manną, cukier waniliowy i podgrzewamy aż do "gęstości". Podajemy na ciepło.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 10.10.2012 16:02
pyszne smaki, mniam
MagdaXXX 07.10.2012 15:46
super
Rafał10 02.10.2012 12:43
bardzo smacznie wygląda :)
Krakowianka 02.10.2012 11:48
podoba mi się :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak