Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa kurkowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

wywar z kurczaka 2 litry
kurki 60 dag
włoszczyzna według uznania
sól
pieprz
śmietana 12%
ziele angielskie
Liść laurowy suszony Prymat
ziemniaki 6 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa kurkowa

Do wywaru z kurczaka dodaje włoszczyznę(dałam więcej marchewki i pietruszki),ziele,liść i gotuję około 15 minut.Kurki (mogą być mrożone)obgotowuję chwilę,by odparować nadmiar wody i dodaję do wywaru.Następnie wrzucam pokrojone w kostkę ziemniaki.Wszystko gotuję 20 minut, doprawiam solą i pieprzem do smaku.Dodaję śmietanę i natkę pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pycia9 29.11.2012 16:38
pyszna zupka
Anna169Hosz 11.10.2012 12:47
Pozazdrościć , wygląda na bardzo smaczną.
jozefinach 03.10.2012 08:18
Uwielbiam kurki.
halina17 02.10.2012 13:04
Pyszna zupa.
Rafał10 02.10.2012 12:43
bardzo smacznie wygląda :)
sara1 02.10.2012 11:09
smaczna jesienna zupa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak