Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś indyka z cukinią

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

2cukinie
bulion pół szklanki
szalotka 3
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat
gęsta śmietana

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś indyka z cukinią

Cukinie umyć i pokroić.Szalotki obrać,posiekać i zeszklić.Pierś umyć,osuszyć i pokroić w kawałki.Dodać do szalotek razem z cukinią,koprem i natką.Smażyć chwilę,doprawić estragonem,solą i pieprzem.Podlać bulionem,dusić.Dodać śmietanę i chwilę gotować.Posypać resztką natki pietruszki.Najlepiej podawać z gniazdami makaronu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak