Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czekoladowe fondue.........

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

biała czekolada 15 g
śmietana kremówka 50 ml
likier kokosowy 20 ml
owoce . .

Przepis i sposób przygotowania na: Czekoladowe fondue.........

CZekoladę drobno pokruszyć. Wrzucić na garnka ustawionego w większym wypełnionym wrzącą wodą. Chwilę podgrzewać, cały czas mieszając. Wlać śmietankę i likier kokosowy. Podgrzewać mieszając do momentu całkowitego rozpuszczenia się czekolady, połączenia się składników. Podawać na podgrzewaczu z owocami nadającymi się na nadziewania na widelczyki, a więc np. truskawkami, kawałkami moreli, brzoskwiń, śliwek, bananów, gruszek, jabłek itd.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zośka1 23.08.2010 22:03
super, polecam!!!!
darek6 15.08.2010 18:54
smaczne polecam
brygida 20.07.2010 22:33
miam, miam
maxfighter 20.07.2010 18:21
oj kojarzy sie ...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak