Czekoladowe fondue.........

Czekoladowe fondue.........

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • biała czekolada

    15 g
  • śmietana kremówka

    50 ml
  • likier kokosowy

    20 ml
  • owoce

    . .
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

CZekoladę drobno pokruszyć. Wrzucić na garnka ustawionego w większym wypełnionym wrzącą wodą. Chwilę podgrzewać, cały czas mieszając. Wlać śmietankę i likier kokosowy. Podgrzewać mieszając do momentu całkowitego rozpuszczenia się czekolady, połączenia się składników. Podawać na podgrzewaczu z owocami nadającymi się na nadziewania na widelczyki, a więc np. truskawkami, kawałkami moreli, brzoskwiń, śliwek, bananów, gruszek, jabłek itd.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Zośka1

23.08.2010 22:03
super, polecam!!!!

darek6

15.08.2010 18:54
smaczne polecam

brygida

20.07.2010 22:33
miam, miam

maxfighter

20.07.2010 18:21
oj kojarzy sie ...

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat